Grootste museum van nederland

Onze Laurentiuskerk is op 14 september 2024 als eerste Friese kerk toegetreden tot het Grootste Museum van Nederland!

Fotocredit: Museum Catharijneconvent

Dit is een initiatief van Museum Catharijneconvent in Utrecht. Als rijksmuseum voor de kunst en het erfgoed van het christendom brengen zij samen met de aangesloten kerken, synagogen, tempels en moskeeën het religieus erfgoed van Nederland onder de aandacht, zowel binnen als buiten hun eigen museummuren.

Zo worden meerstemmige verhalen verteld over de bijzondere geschiedenis, architectuur en kunstvoorwerpen die er in ons land te zien zijn. Onze kerk heeft bijvoorbeeld een zeldzaam gaaf en typisch Fries protestants (dorps)kerkinterieur en de buitenkant draagt allerlei sporen van de bijna 1000 jaar dat de kerk hier staat. Het Grootste Museum van Nederland laat zien dat het aanbod aan bijzondere gebedshuizen in Nederland veel groter is dan we vaak denken.

Fotocredit: Museum Catharijneconvent

Naast schitterende christelijke kerken en kathedralen toont het Grootste Museum van Nederland een verscheidenheid aan, voor ons land, minder voor de hand liggende gebedshuizen: van een Turkse dorpsmoskee met een betoverend interieur tot een Molukse kerk ontworpen door Aldo en Hannie van Eyck en van een Boeddhistische tempel tot een Grieks-orthodoxe kerk die van onder tot boven beschilderd is.

Het zijn allemaal religieus actieve gebouwen die wat Museum Catharijneconvent betreft een ‘Michelinster’ verdienen en een bezoek meer dan waard zijn.

Bekijk ook de pagina van de Laurentiuskerk op de website van het Grootste Museum van Nederland met een mooi filmpje over de kerk.

Fotocredit: Jantsje Heeres-Stienstra

Van april t/m oktober is de kerk dagelijks open
voor bezichtiging van 10.00 tot 17.00 uur.

Adres kerk

Greate Pierwei 11
Kimswerd

E-mail: info@laurentiuskerkkimswerd.nl

Blijf op de hoogte

Secretariaat adres

Greate Pierwei 31
Kimswerd

Tetje Hogenhout-Politiek
Tel. 0517 - 64 17 66